Champ de blé représentatif du Groupe Filière Céréales
Publications

Cereal Group Publications

2024

2021

  • Developments in fractionation methods to improve extraction of aleurone or its beneficial compounds from wheat grain. Lullien-Pellerin V., et al., 2021.

2020

  • Minor Components and wheat qualiy: Perspectives on climate changes
  • Understanding the Mechanics of Wheat Grain Fractionatin and the Impact of Puroindolines on Milling and Product Quality. Lullien-Pellerin V., et al., 2020.
  • The Impact of Processing on Potentially Beneficial Wheat Grain Components for Human Health. Tosi p et al., 2020.
  • Both genetic and environmental conditions affect wheat grain texture: Consequences for grain fractionation and flour properties.
  • How changes in climate and agricultural practices influenced wheat production in Western Europe.

2018

See also: Diversité des agricultures

2017

Ouvrage: Agriculture et alimentation durables

Parution aux Éditions Quae de l'ouvrage : "Agriculture et alimentation durables. Trois enjeux dans la filière céréales" par Gilles Charmet, Joël Abecassis, Sylvie Bonny, Anthony Fardet, Florence Forget, Valérie Lullien-Pellerin. Cette publication est le fruit du travail du Groupe filière Céréales. L'ouvrage explore trois grands enjeux : teneur en protéines, qualité sanitaire des récoltes, valeur nutritionnelle des aliments céréaliers.

Pour en savoir plus : Diversité des agricultures

 

2015

Voir aussi : Expertise multifilière : Analyse des pertes dans les filières

2013-2014

This document presents a synthesis of the main directions and important points of research led at INRAE on cereals (or concerning wider fields such as production systems or food systems) and their national and international contexts. C

 

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